Stäng fönster Stockholm kn, SKAGERN 2 M.FL.

Beskrivning
Åtta ursprungliga lamellhus från 1940-talet på plan mark i norra Årsta. De tre byggnaderna inom fastigheten Skagern 2 ligger snedställda i nordost-sydvästlig riktning längs norra sidan av Gullmarsvägen, längst norrut i anläggningen. På andra sidan vägen, i nära nog ost-västlig riktning, ligger den ena av två byggnader inom fastigheten Vänern 2. De tre byggnaderna inom fastigheten Åsunden 1 samt den andra av de två byggnaderna inom fastigheten Vänern 2 ligger i nära nog nord-sydlig riktning på vardera västra och östra sidan av Gullmarsvägen, som här gjort en 90-graders böj söderut. Marken närmast husen är gräsbevuxen och där finns enstaka buskar och lövträd. Mot norr vidtar Årsta skog och ett före detta barnhem, "Eurenii minne". Mot ost finns en parkeringsplats och en innergård som delas med Vänern 1. På gården finns lite gräs och sparade träd. Mot syd vidtar Sköntorpsvägen och mot väst en bergssluttning med träd.