Stäng fönster Gotland kn, VISBY KORALEN 31 VISBORGSKYRKAN

Beskrivning
Byggnaden omges av en gårdsplan/kyrkotomt som merendels är belagd med gatsten. Gårdsplanen är i det närmaste rektangulär med längsta utbredningen i öst- västlig riktning. Den västra delen är inhängd med kätting på metallstolpar.

I öster finns en rundel uppbyggd av mörkglaserat tegel (samma som i kyrkans fasader) som öppnar sig mot Stenkumlaväg, muren leder besökaren fram till den sidoordnade entrén, framför vilken en rund plantering är anlagd, och vidare till vapenhusets entré. På tomtens västra del möter en flack ramp mot vapenhusets västra entré.

På kyrkotomten finns 22 st. nyplanterade lövträd, samt 5 barrträd, buskar avskiljer tomten längs med västra och södra sidorna. En asfalterad parkeringsplats är anlagd på kyrkotomtens västligaste del där också en förrådsbod är uppförd. Personalparkering samt ett cykelställ på kyrkans norra sida.

Belysning i form av armaturer i låga pollare (13 st.) utmed gångvägen i söder som förbinder den östra delen av tomten med den västra. Väggarmaturer med glasglober finns på den södra fasaden (2 st.), vid sidoentrén (4 st.), i anslutning till ingångarna på kyrkans norra fasad (2 st.), samt på förrådsboden (2 st.). Längs med rampen på tomtens västra sida finns lyktstolpar med glasglober (5 st.) integrerade i räcket.
På den östra delen är en klockstapel uppfört, där finns också en anslagstavla.

Övriga byggnader på kyrkotomten
Sydöst om kyrkan finns en klockstapel med stomme av gjuten betong som utvändigt klätts med gråmålad stående panel. Taket täcks av omålad plåt. Ljudgluggarna är klädda med smala ribbor som brunmålats. Uppgångshålet täcks av en plåtlucka.

Förrådsboden, belägen i sydväst i anslutning till parkeringen är en rektangulär byggnad och mycket anspråkslös till sitt utseende. Den är utvändigt klädd med stående gråmålad träpanel, samma panel täcker in de båda dörrarna. Taket täcks av omålat plåt. Gjuten grund, med väggar och tak klädda med träskivor som bemålats. Boden är uppdelad i två utrymmen, dels en ouppvärmd och oisolerad del vilken används som soprum och uppställning av arbetsredskap. Samt en del som är isolerad och kan värmas upp genom den väggradiator som där finns. Båda utrymmena har belysning.