Stäng fönster Stockholm kn, KORINTEN 1 M.FL. 2

Beskrivning
Sex lamellhus från 1947-49 fördelade på tre kvarter och belägna i en lätt svängd rad längs Saltvägen som bildar östgräns för det så kallade Kryddområdet med likartad bebyggelse. Kvarteren avdelas från varandra av gångstråk.

I Peppardosan finns en gräsremsa på byggnadernas baksidor medan det i de andra två kvarteren är naturmark direkt inpå knuten. I Muskotblomman 2 är en piskställning inplacerad bland tallarna.

Förgårdsmarken har asfalterade körvägar närmast fasaderna. I Korinten återfinns ett tätt rosbuskage. Framför huset Muskotblomman 2 finns en naturstensterrasserad och buskomgiven sitt- och grillplats. På Muskotblomman 1 finns ett cateringkök i en utskjutande byggnadsdel som tidigare var mjölkbutik samt häckar och låga träd.

Peppardosan visar upp större asfaltytor och sluttande gräsmark med naturstenstrappor till trottoaren och planterade rönnar.