Stäng fönster Lidköping kn, TRANUM 3:7 TRANUMS KYRKA

Beskrivning
TRANUMS KYRKA - ligger öst - västligt placerad på en liten kyrkogård. Kyrkogården är belägen på en öst - västligt orienterad ås. Begravningsplatsen från 1962 ligger nedanför åsen på andra sidan den landsväg som stryker utmed södra kyrkogårdsmuren. Kyrkogården omges på alla sidor av en kallmurad stenmur och en trädrad. Huvudingången i väster består av en dubbel smidesgrind. Grindens kröns av små smidda kors. Den är placerad mellan stenstolpar med konande lockhäll samt stenklot. Från grinden leder en grusgång med dubbla rader kalkstensplattor till västra kyrkporten. En annan grind, med samma utformning och placering, vetter mot landsvägen i söder. Innanför grinden, mitt för kyrkans sydport, är tre trappsteg av kalksten. Framför västporten är belagt med kalkstensplattor.
Ingången till begravningsplatsen vetter från landsvägen i norr och utgörs av en likadan dubbel grind som till kyrkogården. Från grinden leder en grusgång, kantad av lövträd, rakt över begravningsplatsen. Begravningsplatsen inramas av en kallmurad stenmur samt av en häck. I nordväst finns några gravvårdar i form av resta, höga stenar, från 1800-talets senare del.