Stäng fönster Stockholm kn, NOCKEBYHOV 1:1

Beskrivning
Sommarstuga i en och en halv våning uppförd år 1914. Byggnaden, som tillsammans med hus nr 9 kallas för ”Annero” är belägen i ett sommarstugeområde vid Mälaren strand i östra utkanten av Nockebyhov. ”Gubbkärret” som området kallas består av ett tiotal stugor och villor uppförda under perioden 1875 till 1920 (Läs mer under historik).

Stugan är belägen på en strandtomt med gräsmatta och berg i dagen. På tomten som omgärdas av ett vitmålat spjälstaket med smidesgrind finns olika sorters träd och buskar. Marken framför entrén i nordväst är grusad. Nere vid vattnet finns en inredd bod med veranda och en friggebod i nordväst, samt om- och tillbyggda bodar och en friggebod i söder.

Huset har byggts om- och till vid ett flertal tillfällen och förändrats. Bland annat har den fått tillbyggnader i sydväst och sydöst, takfönster samt utbytta fönster och dörrar.