Stäng fönster Stockholm kn, BÄNKEN 4 HÖKARÄNGSSKOLAN

Beskrivning
Anläggningen utgörs av Hökarängsskolans byggnadsbestånd, samt ett fritidshem, från slutet av 1970-talet mitt i skolanläggningen. Anläggningen är lokaliserad i den västra delen av Hökarängen på norra sidan om Fagersjövägen, omgärdand av större flerbostadhussområden. Skolgården är främst plan och asfalterad. Gräsytor och skogsmark i anläggningens direkta omgivning.
Folkskolan som ritades av Arkitekten Ture Ryberg, skulle enligt de intentioner som var gällande i slutet av 1940, innehålla folkskolebyggnad, bespisningsbyggnad, aula, fritidshall, läkarvårdsbyggnad, småskolebyggnad, gymnastikbyggnad och badbyggnad. Allt kom inte att realiseras och vissa delar att inte stå färdiga förrän på 1960-talet. Olika arkitekter har varit inblandade i färdigställandet. Huvudbyggnaden, vaktmästarbostaden och läkarvårdsbyggnaden har en varierande detaljrikedom i fasaduppbyggnad och material.
Det som mest påtagligt förändrat det äldre byggnadsbeståndets karaktär är att fönstren plåtats in och entrédörrparti och sekundära dörrar bytts ut. Byggnadernas skiffertak och rundbågeformade skorstenar/ventilationshuvar är däremot kvar.