Stäng fönster Hallsberg kn, HJORTKVARN 1:4 ADVENTSKYRKAN

Beskrivning
Adventskyrkan är placerad i nordöstra hörnet av kyrkogården som från början fungerade som begravningsplats med klockstapel. Kyrkogården avgränsas av granhäckar i samtliga väderstreck utom söder där den avgränsas av en brant slänt mot Hjortkvarnsån. Innanför häcken finns en delvis bevarad trädkrans med lövträd, annars präglas kyrkogården av den omgivande glesa björkskogen.

Ingångar med järngrindar finns i väster och öster, den västra var från början huvudingången men idag används den östra flitigast då den leder från bilparkeringen och församlingshemmet.

Församlingshemmet är en gul tegelvilla från 1940-50-tal. År 2004 byggdes det ut med en församlingssal för 75 personer.

Kyrkogården är bevuxen med gräs. Grusgångar leder från de två grindarna fram till och runt kyrkan. Framför kyrkans entré i väster finns en grusad plan med parkbänkar.

Gravvårdarna är placerade i parallella rader som löper i nord-sydlig riktning.
Marken norr om kyrkan är inte tagen i anspråk för gravanläggningar ännu.