Stäng fönster Mark kn, BERGHEM 18:1 BERGHEMS KYRKA

Beskrivning
Strax söder om prästgården precis intill vägen ligger ett sockenmagasin ifrån 1850-tal, tillsammans med ett stall och en lägre länga. Sockenmagasinet är en timrad byggnad med fasadbeklädnad av locklistpanel målad med faluröd slamfärg. Byggnaden vilar på en hög naturstenssockel. Taket är ett sadeltak med täckning av enkupigt lertegel. På västra långsidan finns flera mindre öppningar för in- och utförsel av spannmål. På östra långsidan mot vägen är små bevarade ventilationsluckor med profilerade omfattningar. Här finns även en enkeldörr som nås via en enkel stentrappa. Dörren är panelklädd och entrén kröns av ett litet skärmtak. Tillbyggnaden på norra gaveln med pulpettak användes tidigare för att förvara likvagnen.