Stäng fönster Arboga kn, GROPGÅRDEN 16

Beskrivning
Fastighetsindelningen i detta kvarter är mycket ostrukturerad och illa planlagd. För vidare upplysningar angående detta se Gropgården 21. Denna fastighet är en sammanslagning av 2 fastigheter som tillkom efter rivningar på 1980-talet. Sammanslagningar av fastigheter i stadskärnan är riskabla då de öppnar för främmande placering, skala och struktur hos den nytillkommande bebyggelsen. På denna fastighet ligger idag mot Nygatan ett tidstypisk relativt oförvanskat bostadshus från 1937. Mot Kyrkogatan ligger ett bostadshus i träpanel från 1980-talet och mitt i fastigheten en garagebyggnad från samma tid. Lite förvånande är den senast tillkomna bebyggelsen utseendemässigt förvillande lik de delar av den gamla trähusbebyggelsen i Arboga som utsatts för tilläggsisoleringar dvs. samma klumpiga dimensioner och bristande detaljkänsla.