Stäng fönster Stockholm kn, KONSULENTEN 5

Beskrivning
Småstuga från slutet av 1940-talet beläget i ett småstugeområde i den sydvästra delen av Hökarängen. Kvarteren är grupperade inom en slinga med matning från norr. I områdets mitt finns sparad naturmark med grusade gångvägar. Området omges av naturmark och i norr finns ett angränsade lamellhuskvarter.
Småstugan är från 1947 av typ XIV från Stockholms stads fastighetskontors Småstugebyrå. Se även historik under anläggningens byggnader. Huset ligger på en trädgårdstomt som sluttar mot nordost. På tomten finns gräsmattor och mot gatan ett litet parti med berg i dagen. Mot sydost finns en grusbelagd p-plats och entrégång. Mot nordost finns en terrassering stöttad av slipers. Mot gatan finns ett trästaket. Mot nordväst finns en lekstuga av gul panel med ett pappklätt sadeltak. Mot sydost finns en bod av gul panel med ett pulpettak klätt med sinuskorrugerad plåt.