Stäng fönster Stockholm kn, SÖDERSJUKHUSET 10 SÖDERSJUKHUSET OCH SACHSKA BARNSJUKHUSET

Beskrivning
Södersjukhuset och Sachska barnsjukhuset. Södersjukhuset planerades för 1000 sängplatser. Programfrågorna utreddes av Hjalmar Cederström. Ritningarna utfördes av Herman Imhäuser. Sjukhuset blev Nordens största sjukhus med modern teknik och effektiviserad vård i specialsjukhus. Komplexet har kontinuerligt byggts ut, moderniserats och byggts om. Vid Jägargatan vid sjukhusets västra uppfart finns en portvaktsbyggnad uppförd någon gång mellan 1946 och 1954. Inom området finns två daghemsbyggnader uppförda 1968.

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.