Stäng fönster Kungsbacka kn, TVILLINGARNA 1 SANKTA GERTRUDS KAPELL

Beskrivning
S:ta Gertruds kyrka ligger i ett småhusområde sydost om, och i utkanten av, Kungsbacka centrum. Kyrkan ligger vid en återvändsgränd med småhus i väster, en skolanläggning i norr med en byggnad för årskurs 1-5 närmast och högstadium längre mot norr, i öster fotbollsplaner och tennisbana. Direkt söder om byggnaden finns blandskogsmark. Angränsande fastighet i väster har en gärdesgård runt sin tomt. Mot skolan och fotbollsplanerna finns ett lågt trästaket.

KYRKOTOMTEN
S:ta Gertruds kyrka utgörs av kyrka med församlingssal, kontor och samlingssalar för barn- och ungdom. Till anläggningen hör även en parkering norr om kyrkan. Runt kyrkan växer gräs och i kanten mot parkeringen ligger bruna slipers. Här finns, väster om entrégången, cykelställ. Gången från parkeringen till entrén är asfalterad och kantas av planteringar med vintergröna växter. Söder om kyrkan ligger en bergsslänt mot skogen, mot vilken man har utsikt från kyrksalen.