Stäng fönster Stockholm kn, MATTAN 6 BETELSEMINARIET

Beskrivning
Betelseminariet, ett komplex med låga skolbyggnader från 1960-talet som successivt byggts till med nya hus på 1980-, 90-, och 00-talen. Anläggningen är belägen i nordvästra Nockebyhov, i anslutning till ett grönområde. Gångvägar löper förbi området i väster och norr. I nordväst löper Åkeshovsvägen. Terrängen är flack, och marken mestadels gräsbevuxen med planterade träd i utkanterna. I söder en större parkeringsyta. Asfalterade gångar leder fram till de olika husens entréer. Prydligt klippta häckar. Små uteplatser i marktegel eller betongplattor

Husen ligger ganska tätt. De är fritt grupperade kring gräsytor och gårdar. Flera av husen knyts ihop av senare tillkomna förbindelsegångar. Lite för sig själv i öster ligger anläggningens f.d. rektorsbostad – en friliggande villa. Byggnaderna knyts samman genom sina volymer, sitt gemensamma formspråk och det genomgående röda teglet. Förutom tillbyggnaderna är husen ofta förändrade vad gäller detaljer som fönster, entréer med mera.