Stäng fönster Eskilstuna kn, ÖJA 5:1 ÖJA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården består av en äldre del runt kyrkan omgiven av naturstensmurar och en nyanlagd del väster om kyrkan. Den senare utvidgningen i väster är på en något lägre nivå och inramas av ett trästaket. I utvidgningens nordvästra del är minneslunden från 1990 belägen. En rad av björkar växer i öster och i söder.
Kyrkogården nås via en grind på södra sidan, samt öppningar i häcken. Grinden är en svartmålad smidesgrind mellan smala stenstolpar. Marken närmast kyrkan är asfalterad, i övrigt är grusgångar anlagda på kyrkogården. Kyrkogården är gräsbevuxen.

Gravarna är i huvudsak strikt ordnade i rader i öst-västlig riktning i kvarteren väster, söder och öster om kyrkan. På den nyare utvidgningen är gravarna placerade i nord-sydlig riktning.

Norr om kyrkan finns ett bisättningsrum infogat i terrassmuren. I muren intill finns en ingång till ett pannrum, som är överbyggd med en träbyggnad.

Sörmländska kyrkor 70, 1996.
Eva Wockatz, inventeringstillfället 2007.