Stäng fönster Lidköping kn, KEDUM 6:1 NORRA KEDUMS KYRKA

Beskrivning
NORRA KEDUMS KYRKA - Kyrkan ligger öst - västligt placerad mitt på den rektangulära kyrkogården. Kyrkan inramas på alla sidor av en kallmurad stenmur samt av en trädrad. Huvudingången är belägen utmed Tranumsvägen i öster. Den består av en dubbel smidesgrind med dekor i form av smidda öglor överst. Grinden är placerad mellan fyrsidiga stolpar med konande lockhällar samt stenklot. Från grinden leder en grusgång söder om kyrkan till dess västfasad. En enkelgrind med i övrigt samma utformning vetter mot ett bostadshus väster om kyrkogården. Grinden är placerad mellan fyrsidiga stolpar med lockhäll och stenklot.
Huvuddelen av de rikt varierade gravvårdarna ligger söder om kyrkan. Förutom två tumbor finns flera gravstenar med stenramar. Ett drygt ett tiotal stenkors stammar sannolikt från 1600-1700-talet. Två av dessa är ringkors. Från samma tid är två dubbla, spetsvinklade stenar med änglar i relief.
På kyrkogården fanns tidigare en klockstapel, riven möjligen1930. I nordvästra hörnet av kyrkogården ligger en ekonomibyggnad.
EKONOMIBYGGNAD - Ekonomibyggnaden, troligen från 1930, är klädd med vit träpanel och täcks av ett sadeltak med skiffer. I nordfasaden är två grå, spröjsade fönster samt en grå dörr.