Stäng fönster Gotland kn, ALA KYRKOGÅRDEN 1:1 ALA KYRKA

Kyrkogården
Kyrkogården har nästintill en kvadratisk utformning, den utvidgades mot söder och öster 1909. Måtten på kyrkogården är i norr 38 m, öster 43 m, söder 47 m och väster 42 m. Kyrkogården ligger något högre än sin omgivning. Flertalet av gravvårdarna är belägna söder och öster om kyrkan.
Kyrkogården omges av en terrassmur av kalksten. På västra kyrkogårdsmuren finns dessutom ett trästaket. Kyrkogårdsmuren har tre öppningar – huvudingången ligger i norr där man anländer från parkeringsplatsen. En trappa av kalksten leder upp till kyrkogården, denna flankeras av svartlackade järnräcken. I öster finns en bro vilken leder fram till en förrådsbod. På västra sträckningen finns en dubbelgrind, modernt utformad av svartlackat järn, på stolpar krönta med kors.
Från norra och västra ingångarna leder gångar stensatta med kalkstensflis fram till kyrkan, en smal grusgång löper runt kyrkobyggnaden. Vid norra respektive västra gångarna står vardera en belysningsstolpe. Runt kyrkogården finns en trädkrans (kastanj, lind och lönn). Den norra gången kantas av rabatter planterade med perenna växter (silverblad). I övrigt inga planteringar på kyrkogården, dock finns lågväxande häckar kring vissa gravar.
På kyrkogården fanns 1996 122 gravvårdar.

Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.