Stäng fönster Falkenberg kn, EFTRA 7:20 M.FL. EFTRA KYRKA

Eftra kyrka ligger vackert belägen på en höjd med utsikt över det halländska odlingslandskapet.

Framför kyrkan i väster finns en grusad parkeringsplats.

Sydväst om kyrkan finns ett FÖRSAMLINGSHEM med fasader klädda med en gul locklistpanel, 2-luftsfönster, sadeltak med eternitplattor, kupa, veranda samt trädgård.

I väster finns en EKONOMIBYGGNAD som bl a används som vaktmästeri. Detta är ett äldre boningshus med sadeltak med 2-kupiga tegelpannor, locklistpanel i röd kulör, vita knutar, äldre port med gångjärn, m.m.

KYRKOGÅRDEN
Kyrkan kringgärdas av en kallmurad skalmur och i norr och söder finns äldre trädrader medan det i väster har planterats nya trädrader. Ingångar finns i väster, med huvudingång, svart järngrind och raka grindstolpar av natursten, samt en ingång med grind och stentrappa och handledsräcken i järn i öster och i norr. Den äldre kyrkogården ligger runt om kyrkan medan det i norr finns en senare tillkommen kyrkogårdsdel. Fram till kyrkan leder en asfalterad gång med inslag av vita stenar. Sedan leder grusade gångar runt kyrkan och ut i sidogångarna i norr och söder.

Gravvårdarna är lagda från N-S och vissa är s k singelgravar med naturstensram och några svarta järnkors finns. På kyrkogården finns rabatter inramade av en huggen sten, buskar och träd samt bänkar och lyktstolpar av trä med avfasade hörn, täckmålade i brun kulör med blyinfattad glaslykta. I väster vid huvudingången ligger en stor rund sten som är kluven i mitten med årtalet 1904.

Den nya kyrkogården i norr inramas av en kallmurad skalmur samt trädrader. Ingång finns i väster genom en svart enkel järngrind med kraftiga stenmurade grindstolpar. Även i det nordvästra hörnet finns en ingång med trappa av natursten samt handledare av trä. Längst bort i norr finns en ingång lika den i väster. Grusade gångar leder runt i kvarteren och gravvårdarna ligger i N-S riktning. Även stensatta gångar finns. Dessutom finns långa häckrader. Lyktstolpar med rund vit glaskula.