Stäng fönster Stockholm kn, TIMJAN 3

Beskrivning
Tre lamellhus från 1962-64 i högt läge i Hökarängens östra del. Husen är ritade av Ernst Grönwall som var med och ritade det fyrtiotalsområde som dessa tre byggnader avslutar i söder. De tre byggnaderna är placerade längs med höjdkurvorna och har skogsklädda sluttningar åt tre håll. Mellan hus 1 och 2 leder en granittrappa med naturstensterrasseringar ned till en grusplan med träbänk och mellan de hoplänkade 2 och 3 finns en överbyggd portik som leder till terrassering, trappor och gräsyta med träbänkar i skogsbrynet.

Innergården som öpnnar sig mot nordväst är i väster disponerad som parkeringsplats med sophus från 1993 och i nordost återfinns en gunnebostaketomgärdad lekplats med sand och gräs samt klätterställning. Längs parkeringsplatsen står regelbundet planterade lönnar. Längs fasaderna är prydnadsbuskar planterade inom kantsten av granit.