Stäng fönster Gotland kn, SJONHEM KYRKOGÅRDEN 1:1 SJONHEM KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är sedan utvidgningen 1952 rektangulär till formen. Den nya kyrkogården i öster ligger genom påfyllnad av jord något högre än den gamla kyrkogården.

Marken är gräsbevuxen och kyrkogården omges av en låg kallmurad stenmur med täckhällar.

Kyrkogården har tre ingångar försedda med järngrindar. Två ingångar är placerade på gamla kyrkogården – en i mitten av västra kyrkogårdssträckningen (huvudingången), en på dess norra sträckning, och den tredje ingången ligger på nya kyrkogården, i nordvästra hörnet. Mellan kyrkogårdarna finns en trappa. Från ingången i väster till kyrkobyggnaden leder en gång beklädd med cementplattor, nya kyrkogården har en central gång från väster till öster.

Längs med den gamla kyrkogårdssträckningen i väster och söder står delar av trädkransen kvar, den nya kyrkogården omges på tre sidor av träd. Mellan de båda kyrkogårdarna finns en häck.

På kyrkogården fanns (1996) 185 st. synliga gravar. Blandningen av gravvårdar är som störst söder om kyrkan. Norr om kyrkan finns ett stort område utan gravvårdar.

Övriga byggnader på kyrkogården
På kyrkogården finns inga övriga byggnader.