Stäng fönster Gotland kn, FOLLINGBO KYRKOGÅRDEN 1:1 FOLLINGBO KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är i det närmaste rektangulär med längsta utsträckning i öst-västlig riktning. I öster är den tillbyggd med en ny kyrkogård (1920-tal), gränsen mellan den gamla och nya kyrkogården går längs med grusgången öster om kyrkan. En krans av träd finns innanför muren runt hela kyrkogården och inne på kyrkogården växer i söder fyra stora kastanjer (ursprungligen var det sex). Gravarna är ganska jämnt fördelade runt kyrkan i söder, sydväst och väster. I norr återfinns endast ett fåtal gravvårdar. På den nya kyrkogården finns ett hundratal gravar med relativt moderna vårdar. Den ur kulturhistorisk synvinkel mest intressanta delen är den i väster, i sydöst finns ett stort antal graniter.

På tre sidor omges kyrkogården av en relativt nylagd stenmur i väster, söder och öster, (i nordväst finns en liten sträcka av äldre mur), längs med norra sidan en lägre terrassmur och delvis gles häck.

Kyrkogården har två ingångar – en vardera åt söder och väster, den senare är utrustad med järngrindar. Från ingångarna i väster och söder leder grusgångar fram till kyrkan och längs med dess södra murverk.
På kyrkogården fanns (1996) ca 230 gravvårdar, ca 130 st. äldre och ca 100 st. nya.

Belysningen utgörs av två belysningsstolpar, fyra strålkastare riktade mot fasaderna, fyra lyktor vilka hänger över den södra sträckningen av kyrkogårdsmuren, samt en lykta monterad på södra strävpelaren.

Övriga byggnader på kyrkogården
Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.