Stäng fönster Göteborg kn, BRÄMAREGÅRDEN 58:3 RAMBERGSKYRKAN

Beskrivning
Kyrkan uppfördes 1952 av Betlehemskyrkans Missionsförsamling som en ersättning för Kvillebäckens Missionshus, som sedan 1903 varit en utpost till Betlehemskyrkan. Arkitekt var Nils Einar Eriksson, en känd göteborgsarkitekt som bland annat skapat Göteborgs Konserthus. Byggnadskostnaden beräknades till cirka 400.000 kronor.
Orsaken till att en ny kyrka byggdes var dels att det gamla missionshuset inte tillgodosåg församlingens behov av lokaler för den mångskiftande verksamheten, dels att en ny gata skulle dras fram där missionshuset låg.
Byggnaden fick ursprungligen namnet Lundby Missionskyrka, men namnet ändrades 1976 till Rambergskyrkan. 1956 bildade Lundbykretsen en egen församling och övertog Lundby Missionskyrka.
1962 byggdes estraden om. Predikstol och nattvardsbord flyttades bakåt på estraden, en piporgel installerades och en dopgrav anordnades.
1967 och 1970 inreddes expeditioner i det som tidigare varit lilla salen.
1973 byggdes ungdomslokalerna i undervåningen om och fick en ny entré från gatan.
1977 byggdes kyrksalen om varvid en ny predikstol placerades till vänster på estraden. Det konstverk som tidigare varit placerat på predikstolen monterades på fondväggen, nytt innertak av trä sattes upp och fönstren byttes ut.
1990 gjordes en stor om- och tillbyggnad av kyrkan. Den gamla vaktmästarbostaden revs, och en ny sidobyggnad uppfördes innehållande en stor församlingssal och ungdomslokaler. I undervåningen inreddes expeditionslokaler. Arkitekt denna gång var Rolf Nilsson, Göteborg.