Stäng fönster Hjo kn, FRIDENE 1:14 M.FL. FRIDENE KYRKA

Beskrivning
Den nyklassicistiska salkyrkan ligger med koret åt sydost i den södra delen av en närmast kvadratisk kyrkogård som fått en åt öster avrundad utvidgning i nordost. Kyrkogården inramas av en låg lövhäck med i den äldre delen rader av gamla askar på insidan. I utvidgningens sydvästra del står ett bårhus som är parallellt med kyrkan. I väst är det framför kyrkans portal en öppning i häcken. Denna avgränsas av två toppiga grindstolpar i granit som bär upp en smidd pargrind från 1800-talets andra hälft. Kyrkogården indelas av grusgångar som är vinkelrätt utlagda och bildar rektangulära gravkvarter med gräsytor. Ytorna kring kyrkan och bårhuset är helt grusade. Gravarna ligger i rader, vinklade mot kyrkan. Många av dem är från 1900-talets första hälft och har små låga inhägnader i form av häckar eller stenmurar.