Stäng fönster Stockholm kn, AGENTEN 1 M.FL.

Beskrivning
Småstugeområde från slutet av 1940-talet beläget i den sydvästra delen av Hökarängen. Kvarteren är grupperade kring en U-formad gata samt två raka gator i nordsydlig riktning. I områdets mitt finns sparad naturmark med grusade gångvägar. Området omges av naturmark och i norr finns ett angränsade lamellhuskvarter.

Anläggningen består av tre radhuslängor om totalt 14 byggnader, Småstugebyråns typ XVI som med snett förskjutna huskroppar, som sluter småstugeområdet i norr. De två nord-sydliga gatorna avdelar kvarteren. Mot de friliggande småstugorna avgränsar en grusgång på trädgårdssidan.

Förgårdsmarken består av en gräsremsa med ett antal björkar och en gångväg intill fasaderna. Trädgårdarna här på entrésidan är små och öppna, även om flera är avgränsade av häckar, buskar eller staket.

Trädgårdssidan uppvisar en betydligt större variation. Flera tomter är kuperade med berg i dagen och inslaget av fruktträd är stort. Vid varje byggnads södra hörn indragen altan, antingen helt öppen eller med räcken och skärmtak. På några tomter förrådsbodar och på en tomt ett lusthus.