Stäng fönster Skövde kn, SKÖVDE 4:321 SANKTA HELENA KYRKA

Beskrivning
SANKTA HELENA KYRKA ligger i nordvästra delen av Skövde stadspark, den så kallade Kyrkoparken. Den stora kyrkan ligger öst - västligt orienterad. Parken saknar inhägnad. Kyrkparkens huvudingång är belägen vid Rådhusgatan i väster. Via en gång med rektangulära stenplattor når man härifrån kyrkans huvudentré i väster. Från Hertig Johans gata i norr leder en annan gång med plattor mot kyrkan. Från Kyrkogatan i söder, där bland annat Kyrkans hus är beläget, leder slutligen en grusgång mot kyrkans sydportal. Denna är mot öster kantad med en lång rabatt. I övrigt består parken av gräsmatta med grusgångar och rikligt med planterade, äldre träd, bl.a. lönnar. I parkens mitt finns en granitskulptur, "Gyllen", av Helge Johansson. Skulpturen omges av ett brunnskar innanför rikligt med planterade växter. Närmast öster om kyrkan har ett tiotal äldre gravvårdar uppsatts, bl.a. resta stenar och en gravtumba från 1697.