Stäng fönster Gotland kn, KÄLLUNGE KYRKOGÅRDEN 1:1 KÄLLUNGE KYRKA

Kyrkogården är nästan helt kvadratisk.
Marken är gräsbevuxen och har inget gångsystem. Gräsmattan ger ett ålderdomligt intryck med sina ojämnheter. Kyrkogården omges av en kallmurad kalkstensmur från slutet av 1700-talet, raserad i väster 1880 och där ersatt av en häck.

Kyrkogården har två ingångar, huvudingången i väster med järngrindar på stenstolpar, i norr trägrind in till prästgården. Stigluckor har funnits men de revs på 1800-talet.

Kyrkogården är omgiven av en trädkrans (askar), träden står glesare längs med södra kyrkogårdssträckningen. Mellan parkeringsplatsen och huvudingången i väster leder en lindallé. Kyrkogårdsmuren är delvis klädd med murgröna. Västra kyrkogårdsmuren delvis ersatt med en häck.

Vid tornets södra vägg står som bänk arkitekturdetaljer, sådana är också placerade längs med östra kyrkogårdsmuren. På östra muren ligger en brandstege.

På kyrkogården fanns (1996) 116 st. synliga gravar. Äldre gravar finns huvudsak i söder, i nordväst finns modernare gravar. Väster, norr och öster om kyrkan finns inga gravar.

Övriga byggnader på kyrkogården
Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.