Stäng fönster Karlsborg kn, SVANVIK 3:132 TACKSÄGELSEKYRKAN

Beskrivning
Den sexsidiga kyrkan med sin lägre servicedel ligger i den norra delen av en närmast rektangulär kyrkogård. Denna avgränsas mot parkeringen längs Parkvägen i öster av en kallmur av gråsten. Muren gör i sin norra ände en vinkel och övergår sedan till att bli en staket med metallgaller. Muren har tre öppningar, varav den mellersta har fyra granitstolpar som bär upp en smidd pargrind med kors och två enkla. De övriga har likadana par av stolpar och pargrindar. Kyrkogården genomkorsas av några få vinkelräta asfalterade gångar. Framför kyrkans entré är en yta belagd med cementplattor. Centralt placerad är en öppen gräsmatta med en klockstapel som är omgärdad av en stenring. Mot söder har den en ridå av rhododendronbuskar. Växtligheten utgörs i övrigt av spridda högresta tallar som väster och norr om kyrkan går över i en skog. Gravarna är koncentrerade till nord-sydliga rader kantade av lövhäckar i kyrkogårdens södra halva. Kyrkogården invigdes 1971.