Stäng fönster Stockholm kn, KRYDDPEPPARN 1 M.FL. 2

Beskrivning
Fyra punkthus från 1962-65 i åtta till tio våningar belägna i en sluttning norr om Lingvägen. Byggnaderna ligger indragna från vägen och det lägsta, det nordligaste, är högre och längre in beläget än övriga. Vid Kryddpepparn 2 hus 1 som rymmer en matbutik och en frisersalong tar lövskoggsluttningen vid direkt vid husknuten medan det ovan de andra byggnaderna finns kortklippta gräsytor och planterade lövträd. I väster avgränsar en kulle med berg i dagen från nyare bebyggelse.

I Kryddpepparn 1 mellan husen platsbildning med naturstensterrasseringar, betongsten på mark, kryddodlingar och pergola. Sluttningarna nedanför denna cirkulära platsbildning är bevuxna med flera sorters prydnadsbuskar.

Gångar är generellt av asfalt med partier av betongplattor/betongsten, kantsten av granit, räcken av stålrör i flera kulörer.

I Kryddpepparn 1 också en vändplan mellan husen och parkeringsytor närmare vägen. Dessa avdelas av oxlar och ramas in i nordost av lönnar. Mot gatan sophus från 1985 och pergola med lekplats. Längs gatan täta prydnadsbuskage.

I Kryddpepparn 2 infart mellan husen till mindre parkerings- och lekytor och i den östra delen större parkering med angöring till matbutik samt en sittplats.