Stäng fönster Arboga kn, ROSPIGG 6

Beskrivning
Kvarteret Rospigg har genomgått drastiska förändringar under senare delen av 1900-talet. Den gamla tomtindelningen om 10 stycken små tomter som kan avläsas på kartan från 1660-talet bestod närmast intakt fram till förra seklet. Den ursprungliga småskaliga bebyggelsen som beboddes av arbetsfolk förändrades dock så småningom på grund av det centrala läget till allt förnämare träbebyggelse. Vid slutet av 1800-talet när Hamngatan blivit något av en paradgata uppfördes här t.o.m. ett pampigt stenhus för familjen Öhrström. 1913 lät staden bygga ett varmbadhus i kvarteret. Allt detta är nu rivet och idag betår kvarteret av endast 3 stycken fastigheter.
På fastigheten Rospigg 6 ligger nu en exklusiv "funkislåda" från 1940. Villan är mycket tidstypisk och en värdig representant från den här perioden.