Stäng fönster Stockholm kn, NOCKEBYHOV 1:1

Beskrivning
Sommarstuga i en våning troligen uppförd under 1910-20-talet. Byggnaden är belägen i ett sommarstugeområde vid Mälaren strand i östra utkanten av Nockebyhov. ”Gubbkärret” som området kallas består av ett 10-tal stugor och villor uppförda under perioden 1875 till 1920 (Läs mer under historik).

Stugan ligger på en sluttande trädgdstomt omgärdad av en hög häck. Entrén i söder utgörs av en smidesgrind flankerad av trästolpar och en grusad, stenkantad gång leder upp till stugan. På tomten finns vidare ett större uthus samt två mindre vidbyggda bodar. Stugan har en glasad entréveranda samt en mindre tillbyggnad på gaveln som troligen är sekundära. I övrigt har byggnaden bevarat en ursprunglig karaktär.