Stäng fönster Berg kn, ÅSARNE-ÖSTERÅSEN 5:34 ÅSARNE NYA KYRKA

Beskrivning
Kyrkan ligger söder om en mindre gata i samhället, väster om riksväg 45. Kyrkan är byggd på den nya skogskyrkogården som anlades 1947. Väster om kyrkobyggnaden ligger begravningsplatsen. Skogen tar vid i väster men också i norr och söder. Församlingshemmet är sammanbyggd med kyrkobyggnaden och sträcker sig som en L-formation från kyrkans södra vägg. Ett gårdsrum har bildats mellan kyrkan, församlingshemmet och kyrkogårdsmuren. Muren löper längs den västra sidan av gården och består av en gjuten betongmur med kopparplåttäckning. Innergården är täckt av en gräsmatta och en gång av betongplattor leder fram till församlingshemmets ingångar. På gården står en björk samt buskar framför gången längs med ena husväggen.

Bårhuset, av slammat tegel, inrymmer även förråd med separat entré i väster. Ingången till bårhuset sker i söder vars entré har ett par extra innerdörrar. Invändigt har bårhuset ett betonggolv samt slammade väggar på vilka två tavlor hänger. Här finns också ett kylanläggningssystem. Bårhuset är en enkel låg byggnad med papptak med en svag taklutning åt norr. Långsidornas övre kant är täckta med kopparplåt. Ytorna närmast bårhuset har stora tomma gräsytor med grusgångar mellan.