Stäng fönster Stockholm kn, CEREMONIEN 6 NOCKEBYHUS

Beskrivning
” Nockebyhus” Pensionärshotell ursprungligen uppfört under 1970-talet och tillbyggt under 2000-talet. Anläggningen består av fyra byggnadskroppar i rött tegel om 4-6 våningar med souterräng beroende på marknivå. En låghusdel om en våning innehåller matsal. Vid Drottningholmsvägen (hus 4) har ursprungligt garage blivit påbyggd med kontor och parkering. Huskropp 2 har blivit tillbyggd med huskropp i rött tegel. Huskropparna ligger utspridda i ett parkliknande landskap med gräsplanterade ytor, prydnadsbuskar, träd och boulebana för de boende med utsikt över Nockebyfjärden. Anläggningen omgärdas av staket. En asfalterad väg leder fram till huvudentrén som markeras av en rundel med rosor, närmast entrén ligger betongstensplattor.