Stäng fönster Västervik kn, SKEPPSSÄTTNINGEN 2 JENNY KAPELL

Beskrivning
Jenny är ett litet stationssamhälle som idag nästan har vuxit samman med Västervik. Samhället ligger utmed infartsvägen alldeles väster om staden, vid den byggnadsminnesmärkta smalspårsjärnvägen. Jenny var namnet på ett torp eller en gård på vars marker bebyggelsen vuxit fram. 1876 byggdes stationsbyggnaden men inte förrän två år senare började tågtrafiken gå på grund av att man prioriterade förbindelsen Verkebäck-Ankarsrum. Bebyggelsen består till största delen av bostadshus från olika perioder av 1900-talet. Kapellet ligger på en ordinär tomt mitt inne i ett villaområde.

Kapellbyggnaden upptar största delen av tomtytan kring kapellet och ligger i hörnet ut mot de angränsande gatorna i norr och väster. Det smala utrymmet mellan gatorna och byggnaden är asfalterat. Gången mellan gatan i norr och entrén till den moderna utbyggnaden är täckt med plattor. Övriga tomten har gräsmatta med enstaka buskar och träd. Öster om kapellet står en klockstapel.