Stäng fönster Eskilstuna kn, SUNDBY 6:4 SUNDBY KYRKA

Beskrivning
Sundby kyrka omges av en kyrkogård med en kallmurad bogårdsmur i norr, en terrassmur i väster och delvis i söder. I söder växer en häck på de delvis synliga delarna av muren. I öster gränsar kyrkogården direkt mot omgivande skog. I kyrkogårdens västra del sluttar marken relativt markant åt sydväst. På kyrkogården växer flera lövträd.

Från landsvägen nedanför kyrkan leder från väster en allékantad, grusad väg upp till kyrkogårdens enda ingång. Vid ingången sitter svartmålade järngrindar upphängda i grindstolpar av natursten.

Kyrkogårdens gravkvarter är gräsbevuxna och avgränsas av grusade gångar. Gravvårdarna är orienterade i nordsydlig riktning samt i östvästlig riktning utmed bogårdsmuren i norr. Ett relativt stort antal gravplatser inramas av stenramar av natursten. Ramarna är dock på flera platser i stort sett övervuxna.

Minneslunden i kyrkogårdens sydöstra hörn avgränsas av en låg häck.

Topografiska arkivet, Sörmlands museum