Stäng fönster Söderhamn kn, LJUSNE 26:1 FRIDHEMS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har en blandad karaktär där äldre gravvårdar av gjutjärn och stengravar med sand blandas med modernare gravar. Kyrkogården omgärdas av järnstaket och häck. På kyrkogården finns stora lövträd och cypresser som bildar alléer men de står även som solitärer. En minneslund inrättades 1980.

Det finns två klockstaplar på begravningsplatsen. Den ena är ritad av Beskow och tillkom 1977, den har tre kyrkklockor. Storklockan i den är nygjuten 1977 och de två mindre kommer från Maråkers kapell. 2006 flyttades klockstapeln från Vallviks kyrka till kyrkogården i och med att den kyrkan togs ur bruk och såldes.

Gravkapellet uppfördes i samband med att kyrkogården inrättades 1896. Det är byggt i nyklassicistisk stil och har likheter med kapellet i Söderala som är byggt året innan. Fasaderna är enkelt utformade i spritputs med slätputsade detaljer och en tandsnittslist längs takfoten. I väster finns en liten absid. I och med att Fridhemskyrkan uppfördes har kapellet saknat egentlig funktion och därför varit föremål för diskussion om rivning.