Stäng fönster Arboga kn, SVÄRDFEJAREN 3

Beskrivning
Bebyggelsen på Svärfejaren 3 ingår i den rest av trästadsmiljö som finns kvar utmed Ahllöfsgatan vilken var den medeltida genomfartsvägen norr om ån. Bebyggelsen har med tiden i varierande grad förändrats men kan ha sitt ursprung så långt tillbaka som 1600-talet och kvarvarande exteriöra detaljer från 1700-talet. Bostadshusen är som regel sammanbyggda med uthusen. Tillsammans med angränsande bebyggelse bildas en inre gård som nås via portöppningar i byggnaderna.
Bostadshuset mot Nygatan på denna fastighet sägs vara från 1773. På övervåningen finns gamla stänkmålningar direkt på timmerstockarna bevarade. Byggnaden är karakteristisk för den äldre träbebyggelsens bostadshus dvs. en relativt låg långsmal byggnad i 2 våningar med portöppning som är placerad med långsidan i gatuliv. Timmerbyggnaden mot Ahllöfsgatan var förr stall. På fastigheten finns också en utbyggnad från 1996 som sammanbinder de 2 tidigare nämnda byggnaderna.