Stäng fönster Arboga kn, TULLNÄREN 21 M.FL.

Beskrivning
Kvarteret Paradiset är helt sanerat från äldre bebyggelse. Tullnären 21-44 innehåller idag 5 stycken identiska radhuslängor med tillhörande gemensamma parkeringsplatser och garage. Anläggningen känns mycket stereotyp vilket förstärks av en enformig stående träpanel, i det närmaste helt utan detaljering. Intrycket hjälps heller inte upp av att entrésidans nederdel är knallblå och överdelen starkt rödfärgad. Tankarna går till de förorter utanför Stockholm där man i ett sista desperat försök att bryta monotonin också bemålat huskropparna i starkt kulörta toner. Det höga markexploateringstalet samt kravet på egna små tomter gör att anläggningen helt saknar gemensamhetsytor och någon form av inre gårdsbildning. Hus på rad - radhus.
Byggnaderna på fastigheten är för unga för att bedömas.